Skunk
Terrestrial Verses
Northern Comfort
Chimera, La
Evil Does Not Exist

Nieuws

maandag 23 mei 2016

TONI ERDMANN wint Fipresci Award in Cannes

De film TONI ERDMANN van regisseur Maren Ade heeft dit weekend de FIPRESCI award voor 'Beste Film' gewonnen op het Cannes Film Festival. De award wordt jaarlijks uitgereikt door de organisatie van internationale filmcritici. 

TONI ERDMANN is een bitterzoete tragikomedie over een vader die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter, die in het buitenland werkt, merkt hoe ongelukkig zij is. Hij besluit haar te helpen door met zijn alter ego Toni Erdmann haar leven op een positieve manier te gaan ontregelen.

De hoofdrollen zijn voor Sandra Hüller (Brownian Movement, Above Us Only Sky) en Peter Simonischek. Ook de Nederlandse actrice Hadewych Minis is te zien in TONI ERDMANN. De film wordt dit najaar uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

Nieuwe acquisities

Naast TONI ERDMANN heeft September Film de volgende films aangekocht tijdens het festival; SIERANEVADA van Cristi Puiu (competitie Cannes), BEYOND THE MOUNTAINS AND HILLS van Eran Kolirin (Un Certain Regard), L'ÉCONOMIE DU COUPLE van Joachim Lafosse (Quinzaine). En de nog te verschijnen films FRANTZ van François Ozon, L'ODYSSÉE van Jerôme Salle, een epos over het leven van Jacques Cousteau, de documentaire MAGNUS van Benjamin Ree, over het schaakwonder Magnus Carlsen, THE HOUSE THAT JACK BUILT van Lars von Trier, BORG vs MCENROE van Janus Metz Pedersen met hoofdrollen voor Shia LaBeouf en Stellan Skarsgård, JOURNEYMAN van Paddy Considine, P.E.A.R.L. van Else Amiel over het leven van de Britse boybuildster Lea Pearl, en ten slotte de film DANCER van Steven Cantor. 

Skunk